perjantai 29. toukokuuta 2015

Tuliko ostettua pahaa viiniä? Viinicocktailit ja viinikakku pelastavat!

huono viini, mitä teen, pahaa viiniä, sangria resepti, calimocho, spritzer, viiniblogi, viinicocktailit, viinikakku
Kävikö sinulle näin? Ei hätää.

Joskus meille kaikille käy niin, että täysin viattomalta näyttänyt viinipullo, jota joku oli ehkä kehaissutkin osoittautuu suunnattomaksi pettymykseksi. Ei suoranaisesti korkkivikaiseksi mutta se ei vain maistu. Klassikkoratkaisu on improvisoida viinistä pataruoka tai kastike. Mutta periaatteessa kastikkeeseen käytettävän viinin pitäisi olla niin hyvää, että sitä voisi juodakin. Jos siis haluaa hyvää kastiketta. Mitä tehdä astetta karmeammalle pullolle?

Anna viinille kasvojen kohotus ja siitä kesäinen viinicocktail tai peräti suussa sulavan mehevä viinisuklaakakku (löysin sen alunperin täältä)! Tässä neljä helppoa ja oivallisen makoisaa reseptiä:


Calimocho (baskiksi Kalimotxo)

Calimocho on intuitiivisesti järkyttävä ja yksinkertaisuudessaan nerokas juoma.  Se on verrattain tuore baskilainen keksintö, joka on valloittanut koko Espanjan. Teet calimochon viidessä sekunnissa. Kaada lasi puolilleen punaviiniä. Lisää loppu tilavuus cokista. Se on siinä. Paha viini on yhtäkkiä jumalaista kesäjuomaa. Jos haluat hifistellä, voit lisätä jääpaloja.


Klassinen sangria

Jotta saisimme viinin (karmean) aromin maskeerattua, teemme klassisen sangrian, johon kuuluvat niin tuikeat sitrukset kuin rommikin.

1 pullo punaviiniä
2,5 dl appelsiinimehua
1,25 dl rommia (tai konjakkia tai jaloviinaa)
1 sitruuna
1 lime
1 appelsiini
1,25 dl sokeria

Leikkaa hyvin pestyt hedelmät pyöreiksi, ohuiksi viipaleiksi. Lisää hedelmien sekaan rommi ja sokeri. Jätä jääkaappiin kahdeksi tunniksi marinoitumaan. Tämän ajan saavat viini ja appelsiinimehukin viiletä kylmässä. Tämän jälkeen litistele hedelmiä kevyesti, jotta niistä vapautuu makua ja sekoita kaikki ainekset tarjoilukannuun. Halutessasi voit lisätä jääpaloja. Ja jos tämä viinin vahvuinen sangria on sinulle liikaa, voit lisätä enemmän appelsiinimehua.


Karpalospritzer

Perusvalkoviinispritzer tehdään sekoittamalla kaksi osaa valkoviiniä ja yksi osa soodavettä. Mutta koska meillä on käsissämme paha valkoviini, kannattaa vähintäänkin osa soodavedestä korvata spritella. Mutta koska makukombo on edelleenkin masentava, ja epäilen että paha viinisi maistuu yhä läpi, siirtykäämme autuaammalle spritzeröinnin tasolle: let me introduce you to Karpalospritzer.

2 osaa karpalomehua
1 osa valkoviiniä
1 osa soodavettä
jäitä
karpaloita tai muita punaisia marjoja koristeeksi killumaan


Viinikakku

Ainekset:
210 g (1 1/2 amerikkalaista mittakuppia) vehnäjauhoja
75g  (3/4 kuppia) makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
½ tl kanelia
225g voita tai margariinia
250g (1 1/4 kuppia) hienoa sokeria
100g (1/2 kuppia) fariinisokeria
2 isoa kananmunaa
2 tl vaniljaa (extract)
3 dl (1 1/4 kuppia) punaviiniä

Toimi näin:
Uuni 180 C. Voitele kakkuvuoka. Sihtaa jauhot, kaakao, suola, kaneli ja sooda siivilän läpi kulhoon odottamaan. Vatkaa pehmentynyt voi ja sokerit kuohkeaksi, ja lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Vatkaa sekaan vanilja.

Lisää voivaahtoon jauhoseos ja viini vuorotellen osissa. Vältä liikaa sekoittamista, ettei kakusta tule sitkeä. Kaada taikina vuokaan ja paista 45 min tai kunnes kakku on tikkutestissä keskeltä kypsä. Nosta jäähtymään kotvaksi ennen kuin kaadat vuoasta tarjolle. Ja ei kun nauttimaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti