maanantai 4. toukokuuta 2015

Bella Roma – WSET Level 2 viinikurssilla

WSET, AVMWA, Wine course, viinikurssi, viiniblogi, viininmaistelu
Vas ylhäältä vastapäivään: italialainen mansikkaunelma, taivaallinen Ch. Guiraud'n Sauternes-jälkiruokaviini,
opinahjomme Polo Didattico Garbatellassa Roomassa, Flavio Grassi valmistelee maistelusessiota 

Milanon viiniakatemia ja WSET

Paatuneinkin punaviini-intoilija hyötyy taidokkaasti opetetusta ja loogisesti jäsennetystä viinitiedosta. Siksi ilmoittauduin Milanon viiniakatemian WSET Level 2 kurssille Roomaan. Ja hyvät ystävät, voin kertoa että se kannatti. Kurssin opettaja oli kyseisen viinikoulun perustaja, viinijournalisti Flavio Grassi, jonka sujuvasta, selkeästi artikuloidusta englanninkielisestä opetuksesta oli suorastaan nautinto ammentaa. 

AVMWA – Accademia del Vino Milano Wine Academy opettaa viinistä englanniksi WSET (Wine & Spirit Education Trust) -ohjelman mukaisesti tasoilla 1-3 Milanossa, Roomassa ja Genovassa. Level 2 on osaamisen perustaso, jolla opitaan erittelevä maistelutekniikka ja maailman merkittävimmät viinialueet sekä niillä viljellyt rypäleet. Oppiminen tapahtuu maistelutaitoja harjaannuttaen ja viiniarvioita kirjoittaen. Erittelevä viiniarvio kirjoitettiin joka ikisestä kurssilla maistetusta juomasta, koska juuri tämä toiminta erottaa viinin maistelemisen juomisesta. Kuten opettajamme Flavio asian muotoili: ”If you aren’t writing notes, you are drinking wine, not tasting it.”
Polo Didattico, WSET kurssit, viiniblogi, viiniarviot
Opinahjomme Polo Didattico Rooman Garbatellassa

50 viiniä ja kuusi väkevää

Kurssilla maisteltiin kaikkiaan viisikymmentä eri viiniä, minkä lisäksi kuutta väkevää alkoholijuomaa. Älkää huolestuko – löysin kyllä hotellille päivien päätteeksi. Kurssilla oli nimittäin pakollista sylkeä. Ja vaikka shamppanjan sylkeminen tuntui hirveältä tuhlaukselta, tottelin silti. Ehkä hyvä niin, koska kurssin oppimäärää edes tasolla 2 ei voi pitää vaatimattomana. Viimeisen kurssipäivän päätteeksi pidettävät kokeet olivat brittiläisakateemiset monivalintasulkeiset. Eivät helpot. (Kokeet ovat vielä tätä juttua väsätessäni Lontoon pääkallonpaikalla tarkistettavina, joten Leidin kohtalo on vielä auki.) Joten vinkkinä: jos menet WSET-kurssille, niin sylje. Sylje se shamppanjakin. Tarvitset kokeessa jokaisen tiedon murun, joka cortexille suvaitsee maisteluista tallentua.
    Toisen maistelusession päätti Francis Ford Coppolan viinitilan kalifornialainen Zinfandel

Miten sinne pääsee

Vaikka kyntäisi miten monta tastingia, ja kaupan päälle lukisi, keskustelisi ja kirjoittaisi viinistä päivät pääksytysten, eivät asiat järjestyisi aivopoimuihin läheskään niin sukkelaan kuin tällä loistavalla kurssilla. WSET-kursseja järjestetään eri kielillä ympäri maailmaa. Valitsin Rooman, koska minua ei lainkaan haitannut olla pastan, keväisten mansikkaherkkujen ja kaupungin kauneuden saartamana. AVMWA:n etu kouluna on nauttia erityisesti Flavio Grassin mainiosta, humoristisesta ja selkeästä opetustavasta. Seuraava tilaisuus mennä AVMWA:n järjestämälle Level 1 -kurssille Milanossa on jo 9. toukokuuta, ja Level 2 -kurssille 30. toukokuuta. Käy kurkkaamassa lisää tietoa ja kurssiaikatauluja täältä. Suosittelen lämpimästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti