sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Gastropub Tuulensuu – viinin ystävän helmi Tampereella

Viinibaarit, viiniblogi, Tampere, parhaat viinibaarit Tampereella
Gastropub Tuulensuu Tampereella. Kuva: gastropub.net
Tampere on yhtä kuin Tuulensuu
Kun olen Tampereella, on itsestään selvää minne menen viinilasilliselle ystävän kanssa. Syyt valita Tuulensuu eivät kohtuudella mahdu yhteen lauseeseen. Vaan yritän silti. En ole vielä löytänyt toista paikkaa Tampereella tai ylipäätään yhtään missään, jossa yhdistyisi yksinkertaisen tyylikäs interiööri, rento tunnelma, asiantunteva ja henkilökohtainen palvelu, häikäisevä viini- ja olutvalikoima sekä herkullinen ranskalais-belgialainen menu. Tuulensuu on combo kaikkea tätä. Voit poimia tarjonnasta itsellesi kulloinkin sopivimmat herkut. Piipahdus yhdelle tai illallinen pitkän kaavan kautta onnistuvat yhtä lailla.

Herkulliset teemaviikot
Erilaisia juomien ja herkkujen teemaviikkoja on Tuulensuussa jatkuvasti. Ja viikkoja on ihan joka lähtöön. Olen vuosien varrella nautiskellut Tuulensuussa ainakin shamppanja- ja kuohuviiniviikoista, juustoviikoista, trappisteviikoista, schnitzelviikoista, fondueviikoista, portviiniviikoista, makkaraviikoista, riesling- ja spätburgunderviikoista…  Elokuussa Tuulensuu on mukana Tamperrada-viikolla, jolloin se monen muun tamperelaisen huippuravintolan tapaan osallistuu pintxo-kisaan tarjoillen oman baskiherkkunsa pintxon huokeaan 2e hintaan kappaleelta. Itse ravaan aina Tamperradan aikaan pintxo-paikat läpi ja maistelen itseni ähkyn partaalle. Tänä vuonna Tamperrada alkaa 15.8. Olit sitten Tampereella tuolloin tai milloin tahansa, kannattaa Tuulensuuhun aina mennä. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä menossa ovat jotkut huikeat herkkusyömä- tai juomaviikot, joita et halua ohittaa.
Gastropub Tuulensuu, viinibaarit, parhaat viinibaarit, Tampere
Viinientuusiastin osoite Tampereella on Hämeenpuisto 23.

Viininystävän helmi
Sen lisäksi, että Tuulensuu on valittu Suomen parhaaksi olutravintolaksi 2014, on sen viinitarjonta varsin näyttävä. Lista on todella pitkä ja monipuolinen. En pystynyt laskemaan viinien määrää, mutta muotoilisin asian niin, että aukeama seurasi toistaan. Tuulensuulla on paljon omatuontiviinejä ja vaihtuvia teemaviinejä. Tarjolla on aina jotain uutta ja jännittävää viininystävän makuhermoja hivelemään.
Gastropub Tuulensuu, viinibaarit, parhaat viinibaarit, viiniblogi, Tampereen viinibaarit
Tuulensuussa on tunnelmaa. Kuva: gastropub.net
Tuulensuun uniikki tunnelma 
Oma tapani arvioida viinibaareja, paikkoja ja atmosfäärejä perustuu siihen, voiko siellä tuntea olonsa omaksi itsekseen ja rentoutua.  Parhaissa olosuhteissa voi kokea ajatusten virtaavan. Kun saan eteeni hienon ruoan ja sen kumppaniksi Janin (yksi Tuulensuun rautaisista viiniosaajista - ks. myös laatuviinien maahantuonti AOC51) suositteleman laatuviinin, on kaikki kohdallaan. Voin keskittyä olennaiseen: nauttimaan herkuttelusta, ystävän seurasta ja mieleen alituiseen tuppaavista (mielestäni) loistavista ideoista. Ihan vaan olemisesta. Lämmin suositukseni.

Nämä ihastuttavat Janin suosittelemat punaviinit maistelin viimeksi Tuulensuussa (linkeistä arvioihin):
- P-U-R Beaujolais-Villages 2013, Beaujolais, Ranska
- Andrea Calek Chatons de Garde 2012, IGP Ardeche, Ranska

Koordinaatit
Gastropub Tuulensuu, Hämeenpuisto 23, Tampere
03-2141553
tuulensuu@gastropub.net

***

This piece is about my favourite wine, beer and gastro restaurant in Tampere, Finland. Although this text is in Finnish, I warmly recommend Gastropub Tuulensuu to all wine lovers when visiting Tampere. With Tuulensuu’s relaxed atmosphere, extended wine list and wonderful menu you just can’t go wrong.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti