keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vapun kuohuvat suositukset

Vapun kuohuvat suositukset, vapun kuohuviinit, vapun shamppanjat
Vappuna maistuvat fagottini di sfoglia alle fragole - suomalaisittain soveltaen
mansikkatuulihatut. (Kuva Roomasta viinikurssilta, josta postaan pian.)

Ah, wappu. Kevään karnevaali, joka yhdistää juhlivaiset: valkoiset lakit painuvat päähän Mantalla, työväki avaa banderollinsa, lapset saavat unelmiensa vappupallon, nuori nainen virittää päähänsä glittersarvet ja kaikkien kaulassa on surahtanutta serpentiiniä.

Myös vappuruoka on kaikkea, mitä kuvitella saattaa donitsista silliin, tuulihatuista mansikoiden kautta paahtopaistiin. Mitkä juomat voisivat kattaa kaiken tämän? Lapsille simaa, tietenkin – ja meille aikuisille nautiskelijoille sen on oltava kuohuvaa! Hapokas, kukkea juoma nostattaa kuplien mukana aaton juhlatunnelman. Kun kuulet vappuna kuohuvan poksahtavan, tiedät että kesä on alkanut.

Kuohuva, etenkin kuiva tai lähestulkoon kuiva sellainen, on ideaali juoma vapun aterioille. Vappupäivän piknikillä kuohuva raikastaa makeat herkut. Toisaalta haastavinkaan suolainen ruoka, kuten kypsät pehmeät valkohomejuustot tai sienet, eivät onnistu tuhoamaan kuohuvaa. Sitä paitsi shampanjaa voi juoda etiketinkin mukaan aterian alusta loppuun, joskaan vappuna tuskin ehtii etiketillä vaivata päätään. Koska päässä on jo vappusarvet. Tai vappulasit. Mieluiten molemmat.

Suositukseni vapun kuohuviiniksi on tyylikäs, makoisa, kuiva ja ilahduttavan edullinen Canti Pinot Grigio Brut. Jos taas haluat investoida Wappuun huipputyylikkäästi, shamppanjasuositukseni on aina elegantti, herkullinen ja aromeiltaan moniulotteinen Veuve Clicquot Brut. Linkkien takaa löytyvät arvioni, joista edelleen löydät linkit Alkon tuotesivuille.

Kirjoitin myös suosituksia siivittämään ohjeet kuohuvan pullon tyylikkääseen ja turvalliseen avaamiseen, jotka löydät täältä. Kuplivaa ja aurinkoista vappua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti