Vappuna maistuvat fagottini di sfoglia alle fragole - suomalaisittain soveltaen mansikkatuulihatut. (Kuva Roomasta viinikurssilta, josta postaan pian.) |
Ah, wappu. Kevään karnevaali, joka yhdistää juhlivaiset:
valkoiset lakit painuvat päähän Mantalla, työväki avaa banderollinsa, lapset
saavat unelmiensa vappupallon, nuori nainen virittää päähänsä glittersarvet ja
kaikkien kaulassa on surahtanutta serpentiiniä.
Myös vappuruoka on kaikkea, mitä kuvitella saattaa
donitsista silliin, tuulihatuista mansikoiden kautta paahtopaistiin. Mitkä
juomat voisivat kattaa kaiken tämän? Lapsille simaa, tietenkin – ja meille aikuisille
nautiskelijoille sen on oltava kuohuvaa! Hapokas, kukkea juoma nostattaa kuplien
mukana aaton juhlatunnelman. Kun kuulet vappuna kuohuvan poksahtavan, tiedät
että kesä on alkanut.
Kuohuva, etenkin kuiva tai lähestulkoon kuiva sellainen, on
ideaali juoma vapun aterioille. Vappupäivän piknikillä kuohuva raikastaa makeat
herkut. Toisaalta haastavinkaan suolainen ruoka, kuten kypsät pehmeät
valkohomejuustot tai sienet, eivät onnistu tuhoamaan kuohuvaa. Sitä paitsi shampanjaa
voi juoda etiketinkin mukaan aterian alusta loppuun, joskaan vappuna tuskin
ehtii etiketillä vaivata päätään. Koska päässä on jo vappusarvet. Tai
vappulasit. Mieluiten molemmat.
Suositukseni vapun kuohuviiniksi on tyylikäs, makoisa, kuiva
ja ilahduttavan edullinen Canti Pinot Grigio Brut. Jos taas haluat investoida
Wappuun huipputyylikkäästi, shamppanjasuositukseni on aina elegantti,
herkullinen ja aromeiltaan moniulotteinen Veuve Clicquot Brut. Linkkien takaa
löytyvät arvioni, joista edelleen löydät linkit Alkon tuotesivuille.
Kirjoitin myös suosituksia siivittämään ohjeet kuohuvan pullon tyylikkääseen ja turvalliseen avaamiseen, jotka löydät täältä. Kuplivaa ja aurinkoista vappua kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti