Lähtötilanteemme: olemme puhelimessa, minä en puhu saksaa
eikä Zur Trauben tarjoilijatar puhu englantia, mutta puhelu sujuu
erinomaisesti. Hihittelemme kielitaidottomuuttamme kilpaa ja hauskaa on. Toki
tämä on jo toinen puheluni Zur Traubeen tänään. Ensimmäisen kävimme Zur Trauben
mainion ranskalaisen keittiömestarin kanssa kolmea tuntia aiemmin. Hän aloitti
vastaamalla englanniksi pöytävaraustiedusteluuni, että ihmisiä jotka voisivat
pöydän varata, ei ole vielä töissä Zur Traubessa tälle päivää, jatkoi saksaksi,
että he tulevat viideltä ja päätyi pahoittelemaan ranskaksi, ettei nyt voi
auttaa, mutta soittaisinko ystävällisesti viiden jälkeen uudestaan? No ilman
muuta minä soitin. Mahtuisimmeko seitsemältä illalliselle? Tarjoilijattaremme
vastasi, että heillä on yläkerran ravintolasali täynnä, mutta alakerran
viinibaariin saattaa mahtua, mutta sinne ei valitettavasti kuitenkaan tehdä
pöytävarauksia. Mutta hän uskoo vahvasti, että mahdumme, koska edellisenäkin iltana baarin puolella
oli hyvin tilaa. Ainakin välillä. Kannattaa vaan tulla paikalle, niin
katsotaan!
Koska Zur Traube on vuonna 1919 perustettuna Hampurin vanhin
viinibaari ja edelleenkin paikallisten mielestä se paras, oli selvää että
menisimme paikalle, olisi paikka sitten täynnä tai ei. Sijainti Ottesenin
kaupunginosassa (osoite Karl Theodor Strasse 4) on keskustasta katsoen etäinen,
mutta Altonan rautatieasemalle pääsee keskustan Raatihuoneelta kahdessa
kymmenessä minuutissa sujuvasti sujahtaen. Ja mehän Mösjöön kanssa sujahdimme.
Eikä mitä viehättävin tarjoilija pettänyt (hän esiintyy
kuvassa illan suosikkiviinimme kanssa)! Vaikka saavuimme vasta kahdeksalta,
koska kuvittelin, ettei pöytävarauksia tosiaan voinut baariin tehdä, hän
huudahti heti englantia suustani pari sanaa kuultuaan: ”Siinäkö te vihdoin
olette, olen odottanut teitä seitsemästä asti!”, ja ohjasi meidät pöytään, jota
oli pitänyt meille vapaana. Supersuloista ja aivan käsittämättömän
ystävällistä. Puhuimme jälleen saksaa ja englantia runsain mitoin päällekkäin,
nauroimme, kenties väärinkäsitykset jälleen selvisivät, ja uusia syntyi, mutta
olennaista lienee, että hauskaa oli.
Mainio tarjoilijatar. |
Laseittain tarjolla on noin 50 viiniä, pulloittain 250
viiniä. Punaviinin ystävä ei pety, mutta mikäli olet saksalaisten valkoviinien
ystävä, lienet taivaassa. Nautin tavoilleni uskollisena laseittain lukuisia
punaviinejä, joista suosikiksi nousi (hämmästyttävän edullinen!) 100%
Tempranillo-viini Los Bayones Seleccion D’Oro 2010. Tästä ja muista Zur Trauben
viineistä kerron lisää seuraavissa postauksissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti