keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Bodegas Camparron Los Bayones Seleccion D’Oro 2010, Toro DO, Espanja



Zur Traube. Viiniarviot
Leidi Zur Traube. 

Zur Trauben ranskalaisen keittömestarin pihviä odotellessa koittaa oivallinen hetki Toron Tempranillo-viinin meditointiin. Toro on lupaava viinialue Ribera del Dueron naapurissa, jossa taas on Espanjan laatuviineistä minun useiden suosikkieni koti. Voi kunpa tässä olisi toivotun kaltainen pihvin pari!

Arvio
Viinibaarin hämyssä voi todeta väristä ainoastaan sen olevan hyvin tumma punainen. Lasin reunaan jäävät pitkät kynnet kielivät korkeasta alkoholisuudesta. Tuoksu antaa alkuun sulkeutuneen vaikutelman. Kaikki on aromeiden osalta hienovaraista. Aivan ensin tuntuvat tammen paahteisuus, pähkinäiset pehmeät sävyt. Seuraavaksi lasissa pyöräyttelyn jälkeen kuitenkin kirsikka ja mustaherukka tulevat selkeinä esiin. Kolmantena tuoksujen kerroksena näyttäytyvät yrttiöljyjen aromit: tilli, minttu ja eukalyptus. Suutuntuma on täyteläinen, suun täyttävä ja tasapainoinen. Tanniineja on todella tanakasti - jopa niin, että kieli ja kitalaki liimautuvat ajoin yhteen. Mutta tanniinien rakenne on kuitenkin hienojakoinen, samettinen ja kypsynyt, joten ne eivät jätä suuta hiekkaiseksi. Alkoholinen ja hedelmäinen täyteläisyys tuovat tanniineille vaadittavan vastapainon. Happoja on riittävästi, mutta ne eivät korostu. Maussa aromeina nousevat kirsikan rinnalle nahka ja vanilja. Jälkimaku jatkuu pitkään. Erinomainen kokonaiselämys. Tätä viiniä voi todella lämpimästi suositella.

Los Bayones 2010, Toro, viiniarviot, punaviinit, viinimatkat
Los Bayones 2010 Zur Trauben baaritiskillä.
Etenkin vahvat liharuoat sopivat tämän rungoltaan räväkän ja silti tyylikkään viinin vastinpariksi, joten pihvimme löysi parinsa. Minä tosin nauttisin näin kompleksisesta viinistä kyllä ihan ilmankin ruokaa. Hämmästelisin vain nenä lasissa sen edullista hintaa yhä uudelleen. Tästä viinistä sukeutuikin illan suosikkimme Zur Traubessa. Los Bayones menee löytökategoriaan!

Yhteenveto
Arvosana: 4/5 - erittäin hyvä viini
Hinta-laatu: löytö

Tiedot
Hinta: Hampurissa viinibaari Zur Traubessa 6,90€/20cl lasi, 25€/pullo ja ulosmyyntihinta 12€/pullo. Saksalaisissa nettiviinikaupoissa 12€ luokkaa/pullo.
Maa ja alue: Espanja, Kastilia-Leon, Toro DO
Rypäleet: Tempranillo 100%
Alc.vol: 14%
Saatavuus: Ei Alkon listoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti