maanantai 23. maaliskuuta 2015

Pääsiäisviinit – kaksi suositusta (ja yksi epäsuositus)


Laskeutukaamme pois lentokoneiden hopeankimaltavilta siiviltä ja nouskaamme pois ravintoloiden tärkkiä kahisevien pöytäliinojen katveesta. Hipsuttakaamme kotiin narsissit kainalossa virittelemään pääsiäislammasta hurmaavien punaviinien kumppaniksi!

Pääsiäisiviinit, viinisuositukset, punaviinit, lammasviinit
Leidi toivottaa
loistavaa pääsiäistä!
Pääsiäisen kunniaksi hyppään Alkon listoilta löytyvien punaisten pariin, jotta viinit olisivat haluttaessa saatavissa hyppysiin hyvin pikaisesti, koska pääsiäinenhän lähestyy mitään pelkäämättömän suoraviivaisesti.

Suosittelen kahta rotevaa ja täyteläistä viiniä, jotka istuvat ryhdikkään, aromikkaan lampaan partnereiksi niin aromiensa kuin rakenteensakin puolesta. Portugalilainen Fonte de Beco 2013 on edullinen, hintaluokassaan hyvin laadukas viini. Vina Pedrosa Crianza 2010 Espanjan Ribera del Duerosta on puolestaan hiukan investointia vaativa viini, ja silti huikea tuote hinta-laatu -suhteeltaan.

Päätin tehdä  myös EPÄSUOSITUKSEN. Senorio de Ayud 2013. Koin velvollisuudekseni kertoa totuuden (disclaimer: siis oman ja mitä subjektiivisimman totuuteni, jonka perusteella en voi puhua mitään kenenkään muun kokemuksesta ja totuudesta) eräästä karmeasta viinistä, joka näyttäytyy paperilla viattomana, lampaalle istuvana täyteläisenä kumppanina, mutta korkin auki plopsahdettua - herra paratkoon.  Join tätä tuotetta ystäväni polttareissa. Hintahan on toki huokea, joten tuote lienee valittu polttarityyppistä mittavaa kulutusta silmällä pitäen. Omalta osaltani kulutus ei tosin muodostunut mittavaksi. Kaksi äimistynyttä suullista ja olin valmis. Mutta kuten pian näette, karvan alle euron lisäbudjetilla olisi saanut hienon, luonteikkaan lammasviinin, jota olisin nauttinut iloiten myös polttareissa, ilman lammastakin. 


Valitkaa viininne viisaasti, ystävät. Ja nauttikaa pääsiäisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti