lauantai 21. maaliskuuta 2015

Giulia Negri Barbera D’Alba 2013 DOC, Piemonte, Italia



Giulia Negri Barbera D’Alba 2013 DOCG, Piemonte, Italia
Giulia Negri Barbera D'Alba 2013.
Arvio viinidialogin muodossa


MÖSJÖÖ: Ruutia.

LEIDI:  Mun mielestä tässä tuoksussa on kirsikkaa. Pistävä kirsikka edellä tullaan. Ja sitten, kun antaa lisää ilmaa sieltä tulee selkeästi tammisuus, seetripuu, sikarilaatikko, ja -

MÖSJÖÖ: Mä saan just sen, musta se oli hyvä mitä sä sanoit siitä, että se ois pistävä kirsikka. Kun se mitä mä ajattelin ruudilla oli itse asiassa hyvin pistävä kirsikka.

LEIDI: Että siinä on se ruutisuus ja miltei metallisuus siinä kirsikassa. Sellainen jännä, erityinen aromaattisuus tuoksussa. Se ei ole sellainen kirsikka kuin esimerkiksi pehmeissä, hedelmäisissä Merlot-viineissä. Tämä on erittäin terävä, jopa mineraalinen kirsikka. Hieno.

MÖSJÖÖ: Joo.

LEIDI: Mitä muuta, tässä on jotain parfyymistä, ehkä sypressin tuoksu, joku havupuu, hyvin parfyyminen. Sypressi tai lakritsa tai molemmat. Kirsikan takana. (Maistelun ääniä.) Mitä mieltä olet siitä, miten tää maku vastaa sitä tuoksua?

MÖSJÖÖ: Maku on vähän pehmeämpi kuin tuoksu.

LEIDI: Sä koet tän maun pehmeämpänä? Koska mulle tää on aika yllättävän hapokas. Happo edellä kulkeva viini ihan selvästi. Iloinen, pirskahtelevan raikas happo. 

MÖSJÖÖ: Joo, happo edellä, mutta sen jälkeen tulee pehmeys. Tanniinit. Pehmeitä.

LEIDI: Totta!

MÖSJÖÖ: Laskeutuu silleen pehmeesti.

LEIDI: Ja kyllä tällä pituuttakin on.

MÖSJÖÖ: Joo, se että viini on pehmee ei tarkota, että se ois lyhyt.

LEIDI: (suu täynnä viiniä, myönteiseen sävyyn) mhh. (Nielaistuaan.) Mä sanoisin, että se on hyvinkin hapokasta ja että tässä maussa on vähemmän aromaattisuutta kuin siinä tuoksussa. Joo, tää maku jää ohuemmaksi ja vähemmän kompleksiseksi kuin tuoksu. Kirsikka on maussa hallitsevana. Mutta pituutta löytyy, silkkiset tanniinit ja voimakas, raikas happo ovat tasapainossa. Elegantti meno. (Tarjoilija tuo yllätysmenun viinille sovitetun parin, erinomaisen karitsa-annoksen, joka varastaa Leidin huomion täydellisesti. Kiljahtelee riemusta. Viini siirtyy arvioinnin kohteesta juotavaksi.)


Yhteenveto
Arvosana: 4/5, erittäin hyvä viini
Hinta-laatu: hintansa veroinen

Tiedot
Hinta: Ragu 56€ per pullo
Maa ja alue: Italia, Piemonte, Barbera D’Alba DOC
Rypäleet: Barbera 100%
Valmistaja: Giulia Negri
Alc.vol: 13,5%
Saatavuus: Ei Alkon listoilla. Helsingissä ravintola Ragun viinilistalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti