tiistai 30. kesäkuuta 2015

Viinibaari Antidote ilahduttaa viininystävää Kööpenhaminassa

Antidote vinbar, wine bar Antidote, Antidote, Kööpenhamina viinibaari, parhaat viinibaarit, viinibaarit, viiniblogi, viiniarviot
Antidote = vastalääke. (Kuva: Antidote)

Tätä rennompaa ja palvelualttiimpaa viinibaaria voit hakea, mutta tuskin löydät. Seuraavassa kerron kokemukseni à la Antidote väitteen pohjaksi.

Antidote. Myöhäinen lauantai-ilta. Paikka on tupaten täynnä ja henkilökunta juoksee. Esitän herra tarjoilijalle toiveen, että haluaisin lasillisen sellaista rentoa punaviiniä, jossa on happorakennetta mutta varsinkin hedelmää. Haluan myöskin tulla jälleen uuden viinin yllättämäksi! Olenhan jo erittäin tuttu Kööpenhaminan viinibaarikuningas Kenn Hustedin paikkojen kanssa vierailtuani, myönnän avoimesti, useammassa niistä. Viinilistan monipuolinen, laseittain myytävä valikoima on baarista toiseen verrattain yhtenäinen. Ja vaikka lista jatkuvasti uudistuukin, tehokkaana vierailijana olen maistanut yhden, toisen, jos viidennenkin viinin listalta.

Ehdotettuaan muutamia jo aiemmin maistamiani viiniherkkusia herra tarjoilija toteaa, että nyt pistit pahan. Ratkaistaan ongelma - käydään maistelemaan uutuuksia yhdessä! Listalla on nimittäin hänellekin vielä maistamattomia vaihtoehtoja. Ja näin tulee pöytään pullo toisensa jälkeen herran singahdellessa pöytämme ja baarin väliä. Ensimmäisessä ei ole kylliksi happoa. Maistetaan toista: ei kylliksi hedelmää. Kolmatta: ei kylliksi tanniineja. Neljäs ehdokas on bingo (Maquinon Garnacha 2013). Ottaisin lasillisen, kiitos! Siis koko tämä prosessi vain yhden viinilasin tähden. Ja ei, hän ei tiennyt että minulla on viiniblogi.

Antidote vinbar, wine bar Antidote, Antidote, Kööpenhamina viinibaari, parhaat viinibaarit, viinibaarit, viiniblogi, viiniarviot
Maquinon Garnacha 2013.

Antidoten takana on lukuisia viinibaareja Kööpenhaminaan pystyttänyt viinien maahantuoja, viinikauppias ja viinibaariravintoloitsija Kenn Husted. Hän sanoo viinibaariensa erityisyyden perustuvan palvelun erityisyyteen. Kuka tahansa osaa rakentaa hyvän viinilistan ja menun (mitä en kyllä pidä sitäkään helppona saavutuksena), mutta erityisen hyvää palvelua saa harvasta paikasta. Husted sanoo tavoitteensa olevan, että asiakas poistuu viinibaarista myönteisesti yllättyneenä koska palvelu ylitti odotukset. Kokemukseni oikean viinilasillisen valitsemisprosessista vahvistaa totisesti tämän käsityksen. Antidotessa Hustedin palvelustandardi on kouriintuntuva tosiasia.

Hustedin viinibaarien joukossa Antidoten profiili on olla otteeltaan huomattavan rento. Se sijaitseekin osuvasti Kööpenhaminen Kallion, rosoisen Nørrebron kaupunginosan hipsterikadulla, Jægersborggadella. Antidote = vastalääke tarjoaa reseptin taistella ”arjen stressejä, tanskalaista säätä, anonyymejä viinejä, mitäänsanomatonta ruokaa ja ei-niin-läsnäolevaa palvelua vastaan” (tanskastasta vapaasti allekirjoittaneen kääntämänä). Kaikki tarjolla oleva on itsensä Kenn Hustedin maailmalta metsästämää. Hän matkustaa kaiken aikaa löytääkseen uutta, korkealaatuista ruokaa ja juomaa tarjottavaksi. Hän käy henkilökohtaisesti viinintuottajien luona ja nostaa listalleen niin uusien viinintekijätähtien aikaansaannoksia kuin vanhojen konkareiden uusia kujeita. Jokaisella Antidoten viinillä on tarina.

Ruokalista varioi Hustedin baarista toiseen. Paikalla on aina oma teemansa ruoan suhteen, joka Antidotessa pienet ja keskisuuret annokset ranskalais-espanjalais-amerikkalaisessa comfort food -hengessä. Voit tapastella pikkuannoksilla kaverin kanssa jakaen tai isoon nälkään ottaa ikioman kunnon kokoisen märäytystäräytyksen. Vinkkinä vaan, charcuterie tarkoittaa charcuterieta. Todella paljon pelkkää lihaa. Ei kasviksia. Edes muodon vuoksi. Kannattaa tilata, jos tykkää lihasta.

Viinilista on melkoinen, vai mitä sanot, kun tarjolla on vähintään 30 viiniä laseittain ja pulloittain saatavien viinilista on 23 sivua pitkä? Listaa tähdittävät klassiset tuottajat, kuten esimerkiksi Borgogno Barolosta, ja toisaalta uuden maailman kunnianhimoiset viinirockstarat, kuten Charles Smith Washington Statesta. Mikä onkin kiinnostavaa viinimaailmassa juuri nyt, sen löydät Antidotesta. Kostoksi vielä kaiken tämän päälle Antidote tarjoaa kattavasti pienpanimoiden oluita, jos sattuisit sellaista kaipaamaan. Vaikkapa mentyäsi tilaamaan charcuterien…

Koordinaatit
Antidote Vinbar
Jægersborggade 56
2200 Kööpenhamina (Nørrebro)
info@antidotevinbar.dk
+45 3811 3030

***
Antidoten listalta löydät Leidin arvioimista viineistä seuraavat:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti