Kävikö sinulle näin? Ei hätää. |
Joskus meille kaikille käy niin, että täysin viattomalta
näyttänyt viinipullo, jota joku oli ehkä kehaissutkin osoittautuu
suunnattomaksi pettymykseksi. Ei suoranaisesti korkkivikaiseksi mutta se ei vain maistu. Klassikkoratkaisu on improvisoida viinistä pataruoka tai kastike. Mutta periaatteessa
kastikkeeseen käytettävän viinin pitäisi olla niin hyvää, että sitä voisi juodakin. Jos siis haluaa hyvää kastiketta. Mitä tehdä astetta karmeammalle pullolle?
Anna viinille kasvojen kohotus ja siitä kesäinen viinicocktail tai peräti suussa sulavan mehevä viinisuklaakakku (löysin sen alunperin täältä)! Tässä neljä helppoa ja oivallisen makoisaa reseptiä:
Anna viinille kasvojen kohotus ja siitä kesäinen viinicocktail tai peräti suussa sulavan mehevä viinisuklaakakku (löysin sen alunperin täältä)! Tässä neljä helppoa ja oivallisen makoisaa reseptiä:
Calimocho (baskiksi Kalimotxo)
Klassinen sangria
Jotta saisimme
viinin (karmean) aromin maskeerattua, teemme klassisen sangrian, johon kuuluvat
niin tuikeat sitrukset kuin rommikin.
1 pullo punaviiniä
2,5 dl appelsiinimehua
1,25 dl rommia (tai konjakkia tai jaloviinaa)
1 sitruuna
1 lime
1 appelsiini
1,25 dl sokeria
Leikkaa hyvin pestyt hedelmät pyöreiksi, ohuiksi
viipaleiksi. Lisää hedelmien sekaan rommi ja sokeri. Jätä jääkaappiin kahdeksi
tunniksi marinoitumaan. Tämän ajan saavat viini ja appelsiinimehukin viiletä
kylmässä. Tämän jälkeen litistele
hedelmiä kevyesti, jotta niistä vapautuu makua ja sekoita kaikki ainekset
tarjoilukannuun. Halutessasi voit lisätä jääpaloja. Ja jos tämä viinin vahvuinen sangria on sinulle liikaa, voit lisätä enemmän appelsiinimehua.
Karpalospritzer
Perusvalkoviinispritzer tehdään sekoittamalla kaksi osaa
valkoviiniä ja yksi osa soodavettä. Mutta koska meillä on käsissämme paha
valkoviini, kannattaa vähintäänkin osa soodavedestä korvata spritella. Mutta
koska makukombo on edelleenkin masentava, ja epäilen että paha viinisi maistuu
yhä läpi, siirtykäämme autuaammalle spritzeröinnin tasolle: let me introduce
you to Karpalospritzer.
2 osaa karpalomehua
1 osa valkoviiniä
1 osa soodavettä
jäitä
karpaloita tai muita punaisia marjoja koristeeksi killumaan
Viinikakku
Ainekset:
210 g (1 1/2 amerikkalaista mittakuppia) vehnäjauhoja
75g (3/4 kuppia)
makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
½ tl kanelia
225g voita tai margariinia
250g (1 1/4 kuppia) hienoa sokeria
100g (1/2 kuppia) fariinisokeria
2 isoa kananmunaa
2 tl vaniljaa (extract)
3 dl (1 1/4 kuppia) punaviiniä
Toimi näin:
Uuni 180 C. Voitele kakkuvuoka. Sihtaa jauhot, kaakao,
suola, kaneli ja sooda siivilän läpi kulhoon odottamaan. Vatkaa pehmentynyt voi
ja sokerit kuohkeaksi, ja lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti
vatkaten. Vatkaa sekaan vanilja.
Lisää voivaahtoon jauhoseos ja viini vuorotellen osissa.
Vältä liikaa sekoittamista, ettei kakusta tule sitkeä. Kaada taikina vuokaan ja
paista 45 min tai kunnes kakku on tikkutestissä keskeltä kypsä. Nosta
jäähtymään kotvaksi ennen kuin kaadat vuoasta tarjolle. Ja ei kun nauttimaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti